20200420_header_02

Even voorstellen: Rob van Bokhoven

Rob van Bokhoven is 21 jaar en woont in Haarsteeg. Hij is in eerste instantie betrokken bij de productie van de film ‘Herman’ als editor.

“Een aantal jaar geleden zat ik in de bioscoop toen ik tegen mijn vriend zei dat het me echt fantastisch leek om een bioscoopfilm te mogen editen”, vertelt Rob van Bokhoven. “Ik was net klaar met mijn opleiding toen cameraman Niek Pennings mij belde of ik de edit wilde doen voor een grotere speelfilm voor de gemeente Heusden. De edit is kort gezegd het monteren van al het gekozen filmmateriaal tot het totale verhaal van de film. Ik kon niet geloven dat ik werd gevraagd om deze taak op me te nemen!”

Topproductie neerzetten

Voordat Rob kon beginnen met de grote edit startte hij met het aanmaken van een tijdlijn en zette alles klaar. “Ik kon nog niet overzien hoeveel werk het zou gaan worden en hoeveel digitale mapjes ik nodig zou gaan hebben. Naast de taak als editor wilde ik ook heel graag meehelpen op de set en samen met de rest van een crew een topproductie neerzetten. Ik had nooit verwacht dat mijn aanwezigheid op de draaidagen zo belangrijk zou gaan worden en dat ik voor mijn gevoel zoveel zou bijdragen aan het eindresultaat”, vertelt hij trots.

Puzzel van 2500 stukjes

Op dit moment (medio december 2021) zit Rob nog middenin de edit en nog steeds voelt het voor hem onwerkelijk om deze puzzel in elkaar te mogen zetten. “Een heel grote puzzel waar ik zo’n 2500 puzzelstukjes heb aan video en audiomateriaal. Van het uitzoeken naar het synchroniseren en dan weer het knippen en plakken waarin ik moet zorgen dat het verhaal duidelijk wordt en dat alle technische kanten van de film helemaal tot in de details kloppen.”

Heel grote klus

‘Herman’ is voor Rob een heel grote klus waar hij met ontzettend veel passie bijna dagelijks aan werkt. “Inmiddels kan ik wel zeggen: mijn droom om een grotere speelfilm te mogen editen is met het maken van de film ‘Herman’ werkelijkheid geworden. Nog even en dan kan ik mijn eigen werk daadwerkelijk op het grote doek zien en vertonen aan groot publiek. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik dit heb mogen doen!”

Deze website maakt gebruik van cookies.