20200420_header_02

Eenzaamheid

Eenzaamheid is al jaren een ondergeschoven probleem dat niet alleen bij ouderen voorkomt. Met de Coronacrisis is iedereen zich bewuster geworden van eenzaamheid en het feit dat dit iedereen kan raken. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk, hoe kun je eenzaamheid bij jezelf en bij anderen herkennen en wat kun je zelf doen aan eenzaamheid? Dit zijn de thema’s waar we in het project ‘Vlijmens Spektakel 2021’  aandacht aan zullen besteden.

Hieronder vindt u enkele handige links die voor een deel kunnen helpen bij de vragen: wat is eenzaamheid eigenlijk, hoe kun je eenzaamheid bij jezelf en bij anderen herkennen en wat kun je zelf doen aan eenzaamheid?

Mocht u naar aanleiding van het zien van de film in gesprek willen dan kunt u terecht bij de medewerkers van BIJEEN. Zij werken samen met ons in dit project en kunnen u zeker verder helpen. Of het nu gaat om een hulpvraag voor uzelf, voor iemand anders of als u in actie wil komen om te helpen eenzaamheid in de gemeente Heusden te bestrijden. 

www.bijeenheusden.nl of belt u met telefoonnummer 073-78 201 78

 

 


Rijksoverheid

Lees meer over eenzaamheid en wat te doen wanneer je jezelf eenzaam voelt.

Alles voor mekaar

Een Heusdense stichting met professionele coördinatie en heel veel fijne supporters. Wij helpen de kwetsbare mensen in onze samenleving: de senioren.

Gemeente Heusden

Coalitie tegen eenzaamheid in Heusden

Webinars eenzaamheid van Eric Schoenmakers, Fontys Hogescholen

Deze website maakt gebruik van cookies.