20200420_header_02

Even voorstellen: Niek Pennings

We stellen je graag voor aan één van onze crewleden: Niek Pennings.

Op m’n tiende jaar ging ik spelen met de video 8-camera van m’n vader. Vanaf dat moment wist ik dat ik iets met film wilde gaan doen.

Ik ging korte films maken. Met vrienden maakten we zelf rails, gebruikten bouwlampen als licht en regelden politie voor achtervolgingen. In de meeste gevallen kwamen de films nooit af, acteurs liepen weg, tapes raakte zoek of we hadden alweer een mooier script.

Toen ik een jaar of 17 was heb ik een film gemaakt over een jongen die in z’n relatie met een vrouw op een oude man verliefd wordt. Een film die echt een keer af was en diepgang had. Kort daarna maakte ik samen met een vriend een videoclip voor een band die dagelijks op TMF (in de jaren 90 een soort MTV) kwam. Wat waren wij ongelooflijk trots! Na dit eerste succes ging het balletje lekker rollen.

De jaren daarna heb ik veel stage gelopen bij filmbedrijven en opleidingen gevolgd en ging me meer toespitsen op camerawerk. Dat was toch wel het mooiste onderdeel in dit vak vond ik.

Na vele jaren voor omroepen (SBS6, RTL4, Tros) gewerkt te hebben, ben ik voor mezelf begonnen. Ik wilde toch weer meer zelf bedenken en produceren.

Veel mooie dingen gemaakt, commercials, bedrijfsfilms, videoclips en documentaires, maar fictie bleef toch nog steeds een echte passie van me. We hebben toen een collectief opgezet met acht filmmakers. Met dit clubje hebben we veel korte films gemaakt.

En nu dit mooie project! Een prachtig verhaal, een super crew en cast en ook nog in m’n eigen gemeente. Heel veel zin in!

Niek Pennings
Beeldzeggend
www.beeldzeggend.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.