20200420_header_02

Kick-off 10 maart

Het Vlijmens Spektakel: ‘Het Plein Spreekt’ vóór, dóór en ván bewoners, zal plaatsvinden op 15, 16 en 17 juni 2018. Dit Vlijmens Spektakel kan natuurlijk niet worden gerealiseerd zónder de inzet van inwoners/verenigingen/koren etc. van Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk! Daarom was er dé grote Kick-off op 10 maart 2018 in café Den Braai te Vlijmen om mensen te enthousiasmeren hun medewerking toe te zeggen.

Altijd spannend of er dan ook gehoor wordt gegeven aan de oproep! Het werd een opkomst waar we trots op mogen zijn! Ruim honderd mensen waren aanwezig die aandachtig luisterden naar hetgeen er verteld werd over wat er zoal nodig is om uiteindelijk het spektakel in juni a.s. neer te kunnen zetten.

Jeroen van de Bosch heette de aanwezigen van harte welkom, waarna Jo Linders, voorzitter bestuur stg. Evenementen Vlijmen/Het Vlijmens Spektakel, vertelde over hóe het idee is ontstaan om dit te organiseren. Daarna waren het Rick Hooijberg en Pieter Kromhout, beiden in hun regisseursrol voor Het Vlijmens Spektakel, die enthousiast vertelden wáárom het voor iedereen geweldig zal zijn mee te werken aan dit spektakel.

Verbindingen leggen en laten zien waar Vlijmen goed in is!
Op een meeslepende wijze namen zij de aanwezigen mee door een aantal scenes voor te spelen. Om zo de mensen de sfeer te laten proeven van de a.s. voorstellingen. Men kreeg een blik in de keuken: het kán niet anders dat men enthousiast is geworden; hier wil je deel van uitmaken! Liesbeth Bergmans schreef het verhaal wat verteld zal worden, haar verhaal is de basis van de uiteindelijke voorstelling van ‘Het Plein Spreekt …’.

Benadrukt werd door het regisseurskoppel dat zij open staan voor inbreng van de acteurs en andere betrokkenen bij dit gebeuren; al werkend en repeterend ontstaat een mooi eindresultaat. Het beloofd een voorstelling te worden waarin veel vaart zit. Een voorstelling die pakweg 70 minuten duurt en waarin tijdens pakweg veertien scenes iedere vereniging /koor/persoon podium krijgt om iets van zichzelf te laten zien.

Tijdens deze Kick-off was er geen tijd om op detailvragen in te gaan. Oproep was duidelijk: laat vóór a.s. woensdag 14 maart weten of je erbij bent. Dan is ook de eerste repetitie van 20.00 uur tot 22.30 uur bij De Ster, Nieuwkkuijksestraat 73 in Nieuwkuijk.

Foto Roland van Riel / HTR

Deze website maakt gebruik van cookies.